Tips voor bedrijfskleding in de horeca

Er zijn zoveel verschillende restaurants in Nederland. Van de Italiaanse keuken tot aan de Aziatische keuken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Als je goed oplet zie je dat er in bijna elk restaurant andere bedrijfskleding wordt gedragen. De een kiest ervoor om het personeel er netjes uit te laten zien en de ander kiest ervoor om iedereen zelf te laten kiezen. In dit artikel geef ik een aantal tips om de juiste bedrijfskleding te kopen in de horeca. 

Verschillende bedrijfskleding per beroep

Het klinkt natuurlijk meer dan logisch, maar het personeel in de keuken zal andere werkkleding moeten dragen dan het personeel in de bediening. In de keuken krijgen ze te maken met hele andere werkomstandigheden. Ze werken bijvoorbeeld met vuur en hete ovens. Daarnaast werken ze ook met allerlei verschillende ingrediënten en sauzen. Om vlekken te voorkomen werken de mensen in de keuken met een schort. Daarnaast dragen ze ook een koksmuts om te voorkomen dat er haren in het eten van de klant terecht komt. 

Uitstraling

Bedrijfskleding heeft een belangrijke bijdrage aan de uitstraling naar de klanten toe. Het komt veel chiquer over als mensen in de bediening in een overhemd werken. Echter zal je dit vooral tegenkomen in luxe restaurants. Als je bijvoorbeeld naar een kroeg gaat zal je het personeel eerder in een normaal t-shirt zien lopen. Het belangrijkste is om bedrijfskleding te kiezen dat bij jouw bedrijf past. Op deze manier kun je voldoen aan de verwachtingen van de klanten.  

Wil je graag dat jouw restaurant als chique wordt gezien in de ogen van de klant? Dan is het belangrijk om het personeel in overhemden te laten werken. In de zomer kun je er dan voor kiezen om je personeel in Tricorp polo’s te laten werken. Wil je graag meer informatie? Neem dan snel een kijkje op Tricorp.