Online kunst kopen: hier moet je op letten!

Een nieuw huis of interieur en dan is daar toch plotseling het gevoel van leegte. Een lege hoek in de kamer, een lege plek aan de muur… dat kan genoeg aanleiding geven om op zoek te gaan naar nieuwe kunstwerken. Kunst brengt niet alleen een geweldige sfeer in huis, maar is ook nog eens compleet onmisbaar. Door het gebruik van kunst ben jij in staat om je eigen persoonlijkheid weer te geven en het interieur een stuk persoonlijker te maken. Maar waar let je eigenlijk op als je kunst koopt? 

De meeste kunstkopers doen dit tegenwoordig online. Dat was al zo voor de coronacrisis, maar nu natuurlijk helemaal. Bovendien biedt het internet veel. Met enkele klikken op de knop kun je een heel groot aanbod wereldwijd bewonderen. Lekker browsen, zoekend naar hét kunstwerk wat bij jou past. Toch levert online kunst kopen soms ook een risico op. Want hoe weet je zeker of de kwaliteit naar wens is en of het kunstwerk in het echt niet enorm tegenvalt? Voordat je bij www.artihove.nl gaat shoppen is het dan ook eerst belangrijk om de do’s en don’ts van kunst kopen online te kennen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten. 

Doe goed research 


Het wereldwijde web heeft enorm veel te bieden en beschikt over een onuitputtelijke bron van verschillende webshops en kunstenaars. Daarom is het belangrijk om eerst je ogen goed de kost te geven. Wanneer je een gewone kunstgalerij bezoekt, dan kies je ook niet voor het eerste de beste kunstwerk wat je tegenkomt. Ook dan laat je je eerst leiden door het enorme aanbod, alvorens je een definitieve keuze maakt. 

Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand anders? Bedenk dan goed dat je ook bij een afscheid collega cadeau arthiove.nl je ogen zeker de kost moet geven. Probeer je eigen smaak en referentiekader zoveel mogelijk buiten beschouwing te laten. Wat jij mooi vindt, hoeft een ander namelijk nog niet mooi te vinden. Probeer daarom zoveel mogelijk vanuit de persoonlijkheid van de ontvanger te denken. Zo weet je zeker dat het cadeau straks in de smaak valt. 

Volg je gevoel 


Laat je vooral niet leiden door de meningen van anderen. Als je op zoek gaat naar een nieuw kunstwerk, doe je dit alleen. Ga dus niet samen met vriendinnen of familie om de laptop heen staan, maar neem echt de tijd om je eigen gevoel te volgen. Kunst is heel persoonlijk en je wil je niet laten beïnvloeden door de mening van anderen. Ben jij helemaal verliefd geworden en wil je een brons kunstwerk kopen? Overleg dit dan niet, maar bestel hem. Door je gevoel te volgen, maak jij je woning in één klap een stuk persoonlijker. Uiteindelijk gaat het er immers niet om wat anderen van de kunst in jouw huis vinden, maar om wat jij mooi vindt! 

Op tijd beslissen 


Hoewel je zeker je tijd moet nemen bij het kopen van kunstwerken, blijft het ook belangrijk om niet al té lang te wachten. Als je te lang wacht, dan loop je het risico dat een uniek kunstwerk al een ander thuis heeft gekregen. Sculpturen kopen is dan ook iets wat je enkel doet wanneer je hier totaal verliefd op bent geworden. Als je het zeker weet, hak je dan ook direct de knoop door. Niet alleen omdat de kunstwerken anders wellicht een ander thuis vinden, maar ook omdat je zo voorkomt dat de prijzen de komende jaren enkel hoger worden. Op tijd beslissen kan dus zeker belangrijk zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *