Hier kan je viscose stof kopen

viscose stof kopen

Houd je van mode en de nieuwste trends qua kleding? Je kan het makkelijk zelf ontwerpen! Bij Royal Look heb je een groot aanbod aan stoffen, je kan er bijvoorbeeld tule of viscose stof kopen. Dit is ideaal wanneer je je eigen kleding wil gaan ontwerpen. Royal Look biedt veel verschillende kleuren en prints, denk hierbij aan een print van kleurrijke bloemen, maar ze hebben ook dierenprints van bijvoorbeeld panter of slangen. Een ruime keus dus!

viscose stof kopen

Wat is viscose voor stof?

Viscose stoffen hebben een natuurlijke oorsprong, want het wordt van cellulose (een soort houtpulp) gemaakt. Deze komt van allerlei boomsoorten zoals de pijnboom, eucalyptusboom en beukenboom. Dit wordt vervolgens bewerkt met natriumhydroxide en koolstofdisulfide, waarna je dus de stof viscose krijgt. Het is een semi-natuurlijke stof, neemt goed vocht op en is ook nog antistatisch. Qua uiterlijk lijkt en voelt viscose op mix tussen zijde en katoen en daarom wordt het soms kunstzijde genoemd. Soms wordt viscose gemengd met polyester, zodat de stof minder snel kreukt. Dit is natuurlijk wel zo handig als je er kleding mee maakt. Ook kom je weleens viscose tricot tegen, wat een mix van viscose met elasthan is. Dit zorgt ervoor dat de stof een mooie stretch krijgt.

Eigen ontwerpen uitvoeren

Wanneer je een leuk kledingstuk hebt ontworpen wil je hem vanaf je schetsboek natuurlijk in je handen krijgen. Dit proces begint met een schets en daarna moet het stof besteld worden. Hiervoor heb je een ruime keuze in de webshop van Royal Look, dus neem snel een kijkje en bestel jouw stof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *