Een badjas gekocht, wat nu?

Heb je onlangs een badjas gekocht, of ga je binnenkort een nieuwe badjas kopen? Dan ben je klaar en kun je vanaf dat moment lekker gaan genieten van je nieuwe aankoop, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Om optimaal van je nieuwe badjas te kunnen genieten, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden, bijvoorbeeld bij het wassen van de nieuwe badjas. In dit artikel vind je een aantal tips. 

Voordat je de badjas gaat gebruiken

Voordat je de nieuwe badjas in gebruik gaat nemen, is het belangrijk dat je deze eerst wast. Als je net klaar bent met douchen wil je natuurlijk in een frisse, schone badjas kunnen kruipen. In nieuwe kleding zitten altijd nog vieze stoffen en geurtjes van de fabriek waarin het gemaakt is. Dit wil je natuurlijk eerst eruit wassen, zodat het kledingstuk schoon is voordat je deze gebruikt. Lees van tevoren goed de wasvoorschriften van de fabrikant, zodat je de badjas niet te heet wast. Je wilt natuurlijk niet dat de badjas krimpt. 

Na het wassen

Heb je de badjas gewassen? Dan kun je deze (uiteraard nadat hij opgedroogd is) gaan gebruiken. Let op dat de jas niet in contact komt met chloor. Hierdoor wordt de kleur van de badjas gebleekt, waardoor er lelijke plekken ontstaan in de jas. Zorg er dan ook voor dat je bij het wassen geen wasmiddel gebruikt waar bleek in verwerkt zit. 

Zit er een los draadje aan je badjas? Dan kan het verleidelijk zijn om deze er handmatig uit te trekken. Dit is echter vaak niet heel verstandig, het kan namelijk zo zijn dat je de badjas hierdoor beschadigt. Er ontstaan zo namelijk halen in de badjas, die alleen maar groter kunnen worden. Knip in plaats daarvan het draadje gewoon af, om deze schade te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *