De 5 ultieme tips om grote maten dameskleding te kopen

Vrouwen met volle rondingen zijn meestal een stuk beperkter in het vinden van de juiste grote maten dameskleding dan vrouwen die slanker zijn. Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten als je de juiste kleding aan wilt schaffen die zowel comfortabel zit als er mooi uit ziet. Lees hieronder verder als je wilt weten wat de 5 ultieme tips zijn om grote maten dameskleding te kopen.

Grote maten dameskleding kopen

Voor vrouwen die wat voller zijn is het vinden van mooie, comfortabele, kwalitatief goede en betaalbare kleding vaak een flinke uitdaging. Grote maten dameskleding is meestal namelijk voorzien van een hoger prijskaartje, ze zijn schaars, ze staan niet als gegoten of ze zitten niet lekker aan je lijf. Door verschillende delen van je lichaam op verschillende manieren te accentueren of juist te verbergen kan je de juiste kleding in de kast halen.

Tip 1: Donker versus lichte dameskleding

Door te spelen met de kleuren van je kleding kan je zorgen voor een ideaal figuur. Kies je voor het kopen van licht gekleurde grote maten dameskleding, dan worden bepaalde lichaamsdelen zoals de boezem extra geaccentueerd. Veel vrouwen met een extra maatje kiezen echter voor de zwarte kleur om andere delen van het lichaam minder op te laten vallen.

Tip 2: Ga voor shapewear

Goede shapewear is haast onmisbaar als je zeker wilt zijn dat elk kledingstuk je als gegoten zit, ook als het gaat om grote maten dameskleding. Hierbij kies je voor de juiste ondersteuning en worden de buik en de heupen als het ware gecorrigeerd. De juiste shapewear zit comfortabel aan je lichaam en schuurt of irriteert niet, ook niet na langdurig gebruik.

Tip 3: Balans opzoeken

Zoek de juiste balans op tussen strakke en losse kleding. Bepaalde kledingstukken voor dames die een maatje groter zijn kunnen al gauw té groot zitten, terwijl je lichaam kan knellen als je voor een maatje te klein kiest. Strakke kleding kan wel degelijk mooi staan als je volle rondingen hebt, maar let bij het kopen van grote maten dameskleding vooral naar de manier hoe het kledingstuk valt.

Tip 4: Draag geen legging als broek

Veel vrouwen denken dat het dragen van een legging als broek een slim idee is. Niet dus! Een legging is namelijk bedoeld om te dragen onder de kleding en zal je niet voldoende ondersteuning bieden. Zoek je grote maten dameskleding en wil je toch een legging look, dan kan je ook kiezen voor een tregging.

Tip 5: Een kokerrok accentueert je rondingen

En kledingstukken die je écht in je kleerkast moet hebben is een kokerrok. Personen die grote maten dameskleding zoeken kunnen de rondingen mooi verlengen en zorgen voor de juiste balans. Een kokerrok loopt vaak tot aan de knie en accentueert ook bij vollere vrouwen de mooie benen. Hier komt nog bij dat er verschillende soorten, maten, kleuren en materialen kokerrokken zijn waardoor je voor elk lichaamstype en persoonlijke voorkeur wel de ideale kokerrok kunt vinden.

Ook voor een grote maten jurk ben je bij ons op de juiste plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *