bikini

zwembad

Een nieuwe bikini kopen? Volg deze tips voor een gegarandeerd succes

Uiteraard is het van elk kledingstuk dat je koopt belangrijk dat je een goede aankoop doet, maar bij bikini’s geldt dat toch nog wel wat meer dan gemiddeld. Wanneer je namelijk in een bikini rondloopt geef je erg veel van jezelf prijs voor de buitenwereld. Je voorkomen wordt door de bikini dan werkelijk enorm beïnvloed. Dit begint natuurlijk al bij het model waar je voor kiest. Maar er zijn meer belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Lees hieronder waar je op kunt letten met betrekking tot de kleur en de maat.

Houd rekening met je huidskleur

De kleur van de bikini die je draagt is van essentieel belang. Je eigen huidskleur kan door je keuze namelijk mooier of juist minder mooi tot uiting komen. Wanneer je van jezelf vindt dat je nog wat bleekjes bent, dan is het bijvoorbeeld slim om een zachte (en dus niet te felle) kleur te kiezen. Als je daarentegen flink donker getint bent, dan zouden alle kleuren geschikt kunnen zijn. Ook felle kleuren kun je dan gebruiken, al moet je je dan wel bewust zijn van het feit dat je eigen huidskleur daarmee donkerder lijkt. Bij een tussenweg doen felle kleuren het overigens zeker goed.

bikini

Kies de correcte maat

Voor zowel je eigen comfort als voor het uiterlijk vertoon is het ook cruciaal dat je een bikini kiest in precies de goede maat. Uiteraard kun je hiervoor gestandaardiseerde maattabellen gebruiken, maar dit is niet altijd genoeg. Slim is om ook simpelweg even een aantal modellen en maten daadwerkelijk te passen. Een bepaalde uitvoering of een zekere subversie kan namelijk altijd iets strakker of ruimer vallen dan een maattabel aangeeft. Bij twijfel tussen twee maten kun je tenslotte het best het grotere exemplaar nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *